Πολίτικο Θεσσαλονίκης


Ευχαριστώ πολύ τον Αντώνη Κοροτσάκη για την καταπληκτική αυτή συνταγή.Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας που θυμίζει σάμαλι με κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα!Απίστευτο αποτέλεσμα!

Υλικά:

Για την βάση

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 250ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.σ μπέικιν
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι
  • 2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ/ τσαγιού νερό
Για την κρέμα
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
  • 600ml γάλα

Διαβάστε περισσότερα στο olgascuisine.gr

Share:

8 σχόλια

  1. Ωραία ιδέα κι εύκολη! Μ'αρέσει ο συνδυασμός της κρέμας με το μαστιχωτό σάμαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο που έχει σιροπάκι και άρωμα απο μαστίχα Χιώτικη, εγώ εγκρίνω!!!!

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη συνταγή τη ..κλέβω φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω μουρλια... και δεν χωραει αλλο το στομαχι μου απο το Πασχαλινό φαγοπότι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το γλυκάκι θέλω ένα χρόνο τώρα να το φτιάξω γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός του και απλώς δεν έχει τύχει, θα κάνω τη δική σου συνταγή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν επάνω βάλουμε τριμενο μπισκότο αχνη κνκανελα σαν το μιλφειγκ; το έχει δοκιμασει καβεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή