Μυστικά για τον τέλειο πουρέ πατάτας


Σας αρέσει ο σπιτικός πουρές πατάτας και ποτέ δεν τον πετυχαίνετε?Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά,που ξεκινούν από την αγορά των πρώτων υλών μέχρι το λιώσιμο, που θα κάνουν το πουρέ μας αφράτο και λαχταριστό χωρίς να είναι ελαστικός και κολλώδης!

Αγορά πρώτης ύλης

Επιλέγουμε πάντα πατάτες σκληρές!Οι καλύτερες ποικιλίες είναι οι Κύπρου και οι Νευροκοπίου.Μια μαλακή πατάτα σημαίνει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο που θα έχει σαν αποτέλεσμα ο πουρές να γίνει λαστιχωτός.

Μαγείρεμα

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε με την φλούδα σε άφθονο αλατισμένο κρύο νερό.Τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι και όχι παραπάνω γιατί θα ρουφήξουν νερό και θα χάσουν μέρος της νοστιμιά τους.Μπορούμε στο βράσιμο να αντικαταστήσουμε το νερό με ζωμό λαχανικών ή βοδινού  για έξτρα νοστιμιά.

Λιώσιμο

Ο ιδανικός τρόπος να λιώνουμε τις πατάτες είναι ζεστές και με τον κλασσικό μύλο λαχανικών ή αν δεν έχουμε με ένα ραβδομπλέντερ.Αποφεύγουμε το μούλτι διότι οι υψηλές του ταχύτητες θα απελευθερώσουν όλο το άμυλο και ο πουρές θα γίνει ελαστικός

Έξτρα πινελιές νοστιμιάς

Αφού λιώσουμε τις πατάτες ζεστές προσθέτουμε γάλα, αλάτι,φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι και καλής ποιότητας φρέσκο βούτυρο για να δώσει στον πουρέ ένα ξεχωριστό άρωμα.
Μυρωδικά και μπαχαρικά που μπορούμε να ταιριάξουμε τον πουρέ πατάτας είναι ο μαιντανός,ο κόλιανδρος,εστραγκόν,ρίγανη,ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια,κάρυ,πάπρικα,μοσχοκάρυδο
Επίσης μπορούμε μπορούμε να προσθέσουμε μουστάρδα,σκόρδο,ακόμη και τριμμένα τυριά.



Share:

0 σχόλια