Κυπριακοί κεφτέδες


Είχα ακούσει για την ομορφιά της Κυπριακής κουζίνας αλλά δεν είχα δοκιμάσει ποτέ.Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω κεφτέδες που στην Κύπρο τους φτιάχνουν με χοιρινό κιμα,πατάτα και μυρωδικά.Ευχαριστώ τις Κύπριες μαμαδοφιλενάδες μου για την πολύτιμη βοήθεια τους ώστε να πετύχω την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή.Μου έδωσαν τα υλικά και έβαλα τις αναλογίες σύμφωνα με τα γούστα μου. Νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνετε ούτε λεπτό και να τους γευτείτε αμέσως!

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 4 πατάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη(τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας)
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ γεμάτη ξερό δυόσμο
  • 1 κ.γ γεμάτο κανέλα σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότερα στο olgascuisine.gr

Share:

6 σχόλια

  1. Nα προλάβω να τους δοκιμάσω πριν την νηστεία, μετά παρακαλώ, μόνο νηστίσιμες συνταγές! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Κυπριακή κουζίνα είναι εξαιρετική! Τα κεφτεδάκια σου θα πρέπει να βγήκαν υπέροχα! Πολύ ωραία συνταγή!

    foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολη η κυπριακη κουζινα ειναι μια φαντασια γευσεων σε παιρνει στους εφτα ουρανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΟΒΕΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΛΓΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν τα αλευρώνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή