Σοκολατένιο υγρό κέικ με γλάσο


Υλικά:

  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 3/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν
  • 1 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ αλάτι
Για το γλάσο
  • 1 κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ μαργαρίνη
Διαβάστε περισσότερα στο olgascuisine.gr

Share:

15 σχόλια

  1. Καλησπερα ολγα!ειμαι φανατικη με τις συνταγες σου και εχω κανει πολλες με μεγαλη επιτυχια!ηθελα να σε ρωτησω,οταν περιχυσω το κεικ με το γλασο,το κεικ πρεπει να εχει κρυωσει η να το βαλω κατευθειαν με το που θα βγει απο τον φουρνο;ευχαριστω εκ των προτερων!βασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λαδι βαζουμε;ελαιολαδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βάζω σπορέλαιο αλλά γίνεται και με ελαιόλαδο

      Διαγραφή
  3. Μολις το εβαλα στο φουρνο, αλλα μου φανηκε αραιο το μιγμα. Ετσι πρεπει να ειναι? αχχ ελπιζω να πετυχει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα! Πρώτη φορά θα δοκιμάσω συνταγή σου, καθώς τώρα τελευταία ανακάλυψα το blog σου!
    Φαίνονται όλα πολύ ωραία κ η σελίδα σου κατατοπιστική πολύ!
    Θέλω να φτιάξω αυτό το κέικ απόψε αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω πρώτα,
    1. το γάλα να είναι εβαπορέ ή φρέσκο; (ρωτάω γιατί βάζεις και νερό στη συνταγή).
    2. αντί κακάο έχω σοκολάτα ρόφημα σε σκόνη, θα έχει το ίδιο καλό αποτέλεσμα; Και
    3. 170 αντιστάσεις με αέρα έτσι;
    Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!!Λοιπόν:
      1)Φρέσκο γάλα
      2)Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά πιστευω οτι θα γίνει εξίσου καλό.Απλά ίσως να αφαιρούσα μια στάλα απο την ΄ζαχαρη
      3) Ναι στους 170 βαθμούς πάνω κάτω το ψήσιμο
      Να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  5. καλησπερα!!!πριν απο λιγο εκανα το κεικ!!!φανταστικο τελεια γευση!!!το εκανα σε μακροστενη φορμα κ 2 φορμακια παιδικα.τελειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα και απο εμενα... μια ερωτηση..
    μπορω να αντικαταστησω το λαδι με βουτυρο ή μαργαρινη? αν ναι ποσο να βαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!Δεν το έχω δοκιμάσει για να σου απαντήσω με σιγουριά,αλλά αμα θες να βάλεις βουτυρο ή μαργαρίνη θα ειναι η ίδια ποσότητα

      Διαγραφή
  7. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!!ΟΤΑΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι τέλειο!πόσες μέρες μπορώ να το αφήσω εκτός ψυγείου?πως μπορώ να το κάνω λίγο πιο υγρό μέσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελειο κεικ το δοκιμασα κι εμεινα ευχαριστιμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή