Sconnes-Μπουρεκάκια με μερέντα ή κρέμα πατισερί

Η Ελένη Νταμπαλέτσιου ετοίμασε καταπληκτικά μπουρεκάκια με γέμιση μερέντα και κρέμα πατισερί!
Μπορείτε να αντισταθείτε?Εγώ όχι!!!

Υλικά:

Για την ζύμη
  • 200ml γάλα χλιαρό
  • 35γρ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 12γρ νωπή
  • 625γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(2 1/2 κούπες)
Για την γέμιση
  • Μερέντα ή κρέμα πατισερί(συνταγή για πατισερί μπορείτε να βρείτε εδώ)
  • 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και το αφήνουμε για λίγο να αφρίσει
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο,την ζάχαρη,το αυγό,το αλάτι,την βανίλια και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
  • Προσθέτουμε το μείγμα γάλα-μαγιά,την 1 κούπα αλεύρι συνεχίζουμε το ανακάτεμα,ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου
  • Κάνουμε την ζύμη ένα ρολό και την χωρίζουμε σε 9-10 κομμάτια
  • Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μικρά φυλλαράκια με πάχος 3-4 χιλιοστά και βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα πατισερί ή μερέντα στην άκρη του κάθε φύλλου
  • Τυλίγουμε το φύλλο μέχρι να σκεπαστεί η κρέμα,με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες στο υπόλοιπο ζυμάρι και το τυλίγουμε όλο μέχρι να σχηματιστεί το μπουρεκάκι μας

  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα τα αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά,τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 20-25 λεπτά

  • Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη



Share:

1 σχόλια