Τούρτα Fudgy Cookies & Cream


Η Ναυσικά του peekaboo και του bellaandco.etsy.com για τα γενέθλια της ήθελε να ετοιμάσει μια εντυπωσιακή τούρτα.Ανακάλυψε λοιπόν στο confessions of a cookbook queen ένα πολυόροφο σοκολατένιο κέικ με γέμιση σαντιγί και επικάλυψη βουτυρόκρεμα.Το αποτέλεσμα την δικαίωσε και το μοιράστηκε μαζί μας στο eimaimama!

Υλικά:

Για το κέικ

  • 3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κούπα κακάο
  • 3 κ.γ μπέικιν
  • 3 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 4 αυγά
  • 2 κούπα γάλα
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 κούπα βραστό νερό
  • 4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες κάψουλες
Για την γέμιση
  • 4 κούπες κρέμα γάλακτος παγωμένη(απο 35% λιπαρά και πάνω)
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 30 μπισκότα oreo αλεσμένα στο μούλτι(όχι εντελώς σκόνη)
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα
Για την Fudgy επικάλυψη
  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 3 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα
  • 4 κ.σ ζεστό νερό
Εκτέλεση:
  • Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την σόδα,το κακάο και το αλάτι
  • Προσθέτουμε τα αυγά,το γάλα,το λάδι,την βανίλια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα
  • Ρίχνουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ταψάκια 20-22εκ,καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
  • Τα βγάζουμε απο τον φούρνο,τα αφήνουμε για 5 λεπτά,τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω στην σχάρα
  • Τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή ένα βράδυ
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι ισιώνουμε λίγο τα παντεσπάνια κόβοντας το επάνω φουσκωτό μέρος

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα,ρίχνοντας σταδιακά την ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί
  • Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα

  • Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια πιατέλα απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και κρέμα

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την βανίλια,σε μέτρια ταχύτητα,μέχρι να αφρατέψει
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα,ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και το κακάο και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα δυναμώνουμε και προσθέτουμε το ζεστό νερό.Χτυπάμε για 2 λεπτά και η βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη



  • Καλύψτε όλη την τούρτα με την βουτυρόκρεμα,με την βοήθεια σπάτουλας και στολίστε την σύμφωνα με τα γούστα σας!





Share:

0 σχόλια