Τριπλή απόλαυση!


Αρκετά μπελαλίδικο γλυκό αλλά πολύ πολύ νόστιμο!!!Μπισκοτένια βάση με στρώσεις απο διαφορετικές κρέμες.Το αποκορύφωμα η καραμέλα με τα φουντούκια!

Υλικά:

Για την βάση

  • 400γρ σοκολατένια μπισκότα
  • 150γρ βούτυρο λιωμένο
Για την καραμέλα με τα φουντούκια
  • 315γρ ζάχαρη άχνη(1 1/2 κούπα)
  • 185ml νερό(3/4 της κούπας)
  • 250ml κρέμα γάλακτος(1 κούπα)
  • 120γρ φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
Για την κρέμα σοκολάτα
  • 120γρ κουβερτούρα γάλακτος
  • 50γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ βούτυρο
  • Λίγες σταγόνες κονιάκ(προαιρετικά)
Για την κρέμα cheesecake
  • 150γρ λευκή κουβερτούρα
  • 375γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 185ml κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κ.σ καυτό νερό
  • 3 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
Για τo γλάσο σοκολάτας
  • 150γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 150ml  κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ μέλι
  • Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)

  • Τριμμένη σοκολάτα.χρωματιστή τρούφα,ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θελετε για την διακόσμηση
Διαβάστε περισσότερα στο olgascuisine

Share:

0 σχόλια