Γαρίδες γιουβέτσι

Έχω ανοίξει τα τεφτέρια μου και ξεθάβω κάποιες συνταγές που έχω φτιάξει στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία.Μια από αυτές είναι και οι γαρίδες γιουβέτσι,Μπορούν να φαγωθούν σαν συνοδευτικό αλλά και με ζυμαρικό ή κριθαράκι για κυρίως πιάτο.Όπως και να επιλέξετε να τις δοκιμάσετε είναι φοβερές!

Υλικά:
  • 1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 250γρ φέτα τριμμένη
  • 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Bάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ζεματάμε για 1-2 λεπτά
  • Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια,το ζουμί από τις γαρίδες,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει χωρίς πολλά ζουμιά
  • Αποσύρουμε από την φωτιά,ρίχνουμε τις γαρίδες και την φέτα και ανακατεύουμε
  • Αδειάζουμε τις γαρίδες με την σάλτσα σε ένα πυρέξ,πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί,βάζουμε διάσπαρτα λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Πηγή συνταγής : Βέφα Αλεξιάδου

Share:

0 σχόλια