Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Πριν αρκετά χρόνια βρέθηκα στην Σάμη της πανέμορφης Κεφαλονιάς με μια συμμαθήτρια μου.Σε ένα από τα τραπεζώματα της γιαγιά της λοιπόν δοκίμασα από αυτή την ξεχωριστή,φανταστική κρεατόπιτα που απο μόνη της αποτελεί ένα κυρίως γεύμα αλλά και μια πολύ καλή λύση για γιορτινά τραπέζια!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τα κρέατα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα
  • Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει χωρίς ζουμιά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματάκια,το ρύζι,το κεφαλοτύρι,τον μαιντανό,αλάτι,πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  • Λαδώνουμε ένα ταψί,στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα ξεχωριστά,απλώνουμε την γέμιση και απο πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα επίσης καλά λαδωμένα
  • Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

Share:

1 σχόλια

  1. Η ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΘΕΛΕΙ ΣΑΜΨΥΧΟ ( ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ ), ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΝΤΡΑ ΦΥΛΛΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή