Ψαρονέφρι γεμιστό με δαμάσκηνα

Ένα άκρος γιορτινό πιάτο με χοιρινό και δαμάσκηνα μας προτείνει η κυρία Ρένα Γαβρίλη για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας!

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό ψαρονέφρι(ζητήστε από τον χασάπη να το καθαρίσει από τυχόν πέτσες και νεύρα και να το γεμίσει με τα δαμάσκηνα.Διαθέτουν τα εργαλεία και είναι εύκολο για αυτούς )
  • 300γρ δαμάσκηνα
  • 1 ποτήρι νερού ξηρό κρασί
  • 2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε απ'όλες τις πλευρές σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει
  • Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε σε πιατέλα
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό,το ρίχνουμε στο ζουμί που ετοιμάσαμε το ψαρονέφρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Περιχύνουμε το κρέας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ριζότο με μανιτάρια

Share:

0 σχόλια