Τούρτα λεμόνι

Για τους λάτρεις του λεμονιού η κυρία Ρένα Γαβρίλη προτείνει μια καταπληκτική τούρτα λεμονιού εύκολη στην κατασκευή και πολύ πολύ νόστιμη!

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 κ.γ μπέικιν
Για την κρέμα
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 10 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ κορν φλάουρ
  • Ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • τον χυμό μισού λεμονιού
  • Λίγο κονιάκ

  • 500ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • Καβουρντισμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 27εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά
  • Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε στα τρία μέ ένα κοφτερό μαχαίρι
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό,την ζάχαρη,τον χυμό λεμονιού,το ξύσμα,έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
  • Βάζουμε σε μια πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε,απλώνουμε την μισή κρέμα,από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε,απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα,σκεπάζουμε με το τρίτο παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε και σκεπάζουμε προσεκτικά όλη την τούρτα με την σαντιγί
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο καβουρντισμένα αμύγδαλα και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν σερβίρουμε
Tip:Μπορούμε αντί να ψήσουμε το παντεσπάνι σε ένα ταψί και να το κόψουμε,να χωρίσουμε το μείγμα στα τρία και να τα ψήσουμε σε διαφορετικά ταψάκια

Share:

1 σχόλια

  1. φαινεται ευκολη και πιστευω να είναι και νοστιμη. θα τη φτιαξω και θα γραψω το αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή