Χοιρινό πρασοσέλινο

Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1  κιλό σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 3-4 πράσα χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • 2-3 λεμόνια
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
  • Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε και αυτό για λίγα λεπτά
  • Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει
  • Μόλις το χοιρινό είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα πράσα,το σέλινο,τον άνηθο,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα περίπου 30 λεπτά
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα,ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και λίγο λίγο προσθέτουμε χτυπώντας ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα,την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού,αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από την φωτιά

Share:

0 σχόλια