Τζατζίκι

Υλικά:

  • 2 αγγούρια
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο(μπορείτε και λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα τα γούστα
  • Αλάτι
  • Ξύδι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη
  • Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.Που και που τα πατάμε με τα χέρια μας
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι,το αγγούρι,το σκόρδο,αλάτι και ρίχνουμε ξύδι και ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι η γεύση του τζατζικιού να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα
  • Κλείνουμε καλά το μπολ και τοποθετούμε το τζατζίκι στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρουμε


Share:

0 σχόλια