Κουνελάκι μεθυσμένο

Εγώ το κυνήγι δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα αλλά επειδή συχνά πυκνά στην κατάψυξη μου όλο και κάτι υπάρχει προσπαθώ να βρίσκω τους πιο ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος.Το μεθυσμένο κουνελάκι λοιπόν είναι πράγματι πολύ νόστιμο πιάτο.Βράζει το κρέας μόνο με κρασί και στο τέλος μένει με μια καταπληκτική αρωματική σάλτσα που με την συνοδεία πιλαφιού ή πατάτας τηγανητής γίνεται ανάρπαστο!

Υλικά:

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κρασοπότηρα κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι και τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά
  • Σβήνουμε με το ένα ποτηράκι κρασί,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα
  • Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανητές
Πηγή συνταγής: http://kritikessintages.wordpress.com/

Share:

0 σχόλια