Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα,ξηρούς καρπούς και amaretto

Πριν λίγα χρόνια ο Στέλιος Παρλιάρος είχε παρουσιάσει στην εκπομπή του μια βασιλόπιτα με ξερά φρούτα ψιλοκομμένα,amaretto και ξηρούς καρπούς.Την έφτιαξα αμέσως  και το αποτέλεσμα εξαιρετικό.Αν είστε λάτρεις λοιπόν των φρούτων νομίζω ότι πρέπει να την δοκιμάσετε!

Υλικά:

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ βούτυρο lurpak
  • 250γρ ζάχαρη άχνη
  • 125γρ αμύγδαλο αλεσμένο
  • 125γρ φιστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 200γρ amaretto
  • 300γρ ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το amaretto με τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα και τα μουσκέυουμε
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,την ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς καλά μέχρι να αφρατέψουν
  • Λιώνουμε στο μούλτι τα φρούτα με το amaretto,το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψάκι,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου
  • Βγάζουμε απο τον φούρνο και μόλις η βασιλόπιτα κρυώσει την διακοσμούμε σύμφωνα με τα γούστα μας

Share:

0 σχόλια