Tutmanik...Ψωμάκι με τυράκι!















Η Ελένη Νταμπαλέτσιου έχει μεράκι και φαντασία στην μαγειρική!Οι δημιουργίες της όλες καταπληκτικές!Μας έφτιαξε λοιπόν ένα πεντανόστιμο και εντυπωσιακό ψωμί γεμιστό με φέτα.Απολαύστε το!!

Υλικά:

Για την ζύμη
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
  • 1 κ.σ κοφτή αλάτι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 150ml γάλα χλιαρό
  • 2 κ.σ λάδι
Για την γέμιση
  • 50γρ βούτυρο λιωμένο
  • 250γρ τριμμένη φέτα
  • πάπρικα γλυκιά(προαιρετικά)
  • Λίγο γάλα για το τέλος
  • Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και την διαλύουμε με το χλιαρό γάλα(προσοχή να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά)
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,το γιαούρτι και το λάδι
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και αφράτη,σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο(περίπου 1 1/2 ώρα) σε ζεστό μέρος
  • Αφού φουσκώσει την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας παίρνουμε το 1/3 της ζύμης,το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ και το στρώνουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα
  • Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα
  • Με το υπόλοιπο ζυμάρι ανοίγουμε πάλι ένα φύλλο πάχους 1 εκ και με ένα ποτήρι ή κουπατ κόβουμε κύκλους όπου με αυτούς καλύπτουμε όλη την επιφάνεια πάνω απο την τριμμένη φέτα και στο κέντρο φτιάχνουμε ένα λουλούδι









  • Αφείνουμε το ψωμί να φουσκώσει για 1 ώρα,αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
  • Το βγάζουμε απο το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα

Share:

0 σχόλια