Κέικ με σοκοπάστα ή σοκολάτα



Η Ελένη Νταμπαλέτσιου ετοίμασε ένα σπέσιαλ κέικ με μερέντα ή λιωμένη κουβερτούρα!Η συνταγή είναι της Αρετής που διατηρεί μια πολύ ωραία ομάδα στο facebook με συνταγές.Όσες έχετε λογαριασμό επισκεφθείτε την σελίδα της  Από την κουζίνα της Αρετής

Υλικά:
  • 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ βιτάμ
  • 200γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ κοφτό μπέικιν
  • 40γρ γαλα
  • 100γρ μερέντα ή λιωμένη κουβερτούρα
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 150γρ ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψει
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και στην συνέχεια ρίχνουμε το αλέυρι,το μπέικιν και το γάλα
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο ίσα μέρη.Στο ένα προσθέτουμε την μερέντα ή την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα και την μοιράζουμε στα δυο μείγματα με απαλές κινήσεις
  • Σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα βάζουμε μια κουταλιά άσπρη ζύμη,μια κουταλιά καφέ.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.Στην απο πάνω σειρά κάνουμε το αντίθετο.Πάνω απο την άσπρη βάζουμε καφέ κ.ο.κ
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου

Share:

0 σχόλια