Μοσχαράκι με λαχανικά και αρωματική σάλτσα


Η Κρητικοπούλα φιλενάδα μου Κατερίνα Παπαδάκη σήμερα μαγείρεψε ενα μυρωδάτο μοσχαράκι με καρότα και μανιτάρια που φυσικά το μοιράστηκε μαζί μου,και εγώ με την σειρά μου μαζί σας!

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μερίδες
  • 10 κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα ολόκληρα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 10 μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα(οχι πλευρώτους) ή μια κονσέρβα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 10 μικρά καρότα καθαρισμένα
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μοσχάρι γυρίζοντας το απ'όλες τις πλευρές περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει
  • Το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα,το κρέας,τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί
  • Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ,αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι  νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Κατα την διάρκεια αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει ζουμιά
  • Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές

Share:

0 σχόλια