Μπακλαβογαλατόπιτα


Η Ελένη Νταμπαλέτσιου μας έφτιαξε μια γλυκιά πίτα της Ντίνας Νικολάου...κάτι μεταξύ μπακλαβά και γαλατόπιτας!!

Υλικά:

  • 1/2 φλ τσαγιού μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το μείγμα μπακλαβά
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα τριμμένη
  • 3 κ.σ σουσάμι καβουρντισμένο
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
Για την κρέμα
  • 6 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ μαργαρίνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Για την επιφάνεια
  • 4 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μπακλαβά
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι,στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας(να προεξέχει ελαφρά απο το ταψάκι),το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο απο το μείγμα του μπακλαβά
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα μπακλαβά
  • Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.Τα φύλλα που προεξέχουν τα τυλίγουμε σε ρολό πάνω απο την γέμιση
  • Χτυπάμε το αυγό με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στην κρέμα
  • Πασπαλίζουμε με την καστανή άχαρη και την κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και σερβίρουμε

Share:

0 σχόλια