Μοσχαράκι κοκκινιστό



Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 2 κ.σ ντοματοπελτέ
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε το μοσχάρι και το γυρνάμε 2-3 λεπτά στην κατσαρόλα ώστε να κάνει κρούστα και να θωρακιστούν τα υγρά του
  • Σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε την κανέλα,τον ντοματοχυμό,τον πελτέ,1 ποτήρι νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Κατα την διάρκεια προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί
  • Σερβίρουμε με ζυμαρικό,πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές

Share:

0 σχόλια