Κρουασανάκια σιροπιαστά με γέμιση μερέντα!


Η φίλη Νίκη Τσαρνά έφτιαξε αυτά τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ σιροπιαστά κρουασανάκια με γέμιση μερέντα!Η συνταγή είναι μιας άλλης φίλης και επίσης φοβερής μαγείρισσας της Γκόλφως Νικολού!Συνταγές της Γκόλφως όσοι διατηρείτε λογαριασμό στο facebook θα βρείτε στην ομάδα της Οι συνταγές της Γκόλφως
Απολαύστε τα...αν και δεν είμαι σίγουρη ότι θα προλάβετε να τα σιροπιάσετε!!!

Υλικά:

Για την ζύμη
  • 4 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 30γρ μαγιά νωπή
  • 1 αυγό ολόκληρο+ 1 ασπράδι
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο και βιτάμ(και τα δυο μαζί στο σύνολο μισή κούπα)
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
  • Μερέντα(βάλτε τη στην κατάψυξη για λίγο να είναι σφικτή)
Για το σιρόπι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 κ.σ γλυκόζη(αν δεν έχετε βάλτε 1/2 κούπα ακόμη ζάχαρη)
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • Λίγη φλούδα πορτοκαλιού
Για επικάλυψη
  • 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό

Διαβάστε περισσότερα στο olgascuisine.gr

Share:

6 σχόλια

  1. καλησπερα,με τι μπορω να αντικαταστισω το καλαμποκελαιο?κ μπορω να βαλω ξερη μαγια γιατι δεν εχω νωπη? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με επιφύλαξη θα έλεγα ή όλο βιταμ ή ελαιόλαδο αλλα φοβαμαι μην ειναι βαρύ.Οσο για την μαγιά 1 1/2 φακελάκι ξηρη θα ειναι μια χαρά!

      Διαγραφή
  2. ΥΠΕΡΟΧΑ!!!τα εφτιαξα με την μονη αλλαγη στην μαγια,εβαλα ξηρη.επειδη φοβιθηκα για το ολο βουτυρο πηγα κ πηρα καλαμποκελαιο.ειναι κ η πρωτη φορα που εφτιαξα δικη μου ζυμη!!ειμαι περιφανη για το αποτελεσμα.μπραβο σου που την αναρτησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξεχασα να αναφερω πωσ τα αφησα να φουσκωσουν περιπου μια ωρα,φουσκωσαν τοσο που αναγκαστηκα να τα χωρισω κ σε δευτερο ταψι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα τα φτιάξω τρίτη φορά αυτή τη βδομάδα!!! τέλεια? μμμμμμ... μερικά τα αφήνω σκέτα. βαζω λιγο λιγο βουτυρο πανω στο κάθε τριγωνάκι ζυμης και γίνονται σούπερ κρουασαν βουτύρου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν ζυμωθει η ζυμη την βσζουμε να φουσκωσει ή τα βάζουμε στη λαμαρίνα και θα φουσκώσουν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή