Μουστοκούλουρα


   Μουστοκούλουρα απο μούστο...όπως λέμε πορτοκαλάδα απο πορτοκάλια!
έψαχνα πολύ καιρό μια ωραία συνταγή για μουστοκούλουρα.Μόνο που όλες ήταν φτιαγμένες με πετιμέζι.
   Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα τα καταπληκτικά μουστοκούλουρα της κυρίας Βέφας Αλεξιαδου.Αντικατέστησα κάποια υλικά,αφαίρεσα κάποια άλλα,ανάλογα με τα γούστα μου, και το αποτέλεσμα φανταστικό!


Υλικά:
  • 1 φλ. τσαγιού μούστο
  • 4-5 φλ. τσαγιόυ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 2/3 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.σ κακάο
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 4 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το μούστο, το λάδι,την ζάχαρη,το πορτοκάλι,το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο,την κανέλα,το γαρύφαλλο και την σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα λίγο λίγο ζυμώνοντας.Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί 30 λετπά
  • Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα,τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
Tip:Αν θέλουμε τα μουστοκούλουρα να διατηρηθούν μαλακά πριν κρυώσουν εντελώς τα κλείνουμε σε σακουλάκια τροφίμων ή σε μπισκοτοκουτιά.Όσο παραμένουν ανοιχτά θα γίνονται όλο και πιο τραγανά
     Επίσης για να γίνουν μαλακά τα κουλούρια μας τα ψήνουμε σε ταψί με καπάκι ή τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.Δεν τα παραψήνουμε γιατι θα σκληρύνουν!
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μούστο με πετιμέζι βάζοντας την ίδια ακριβως ποσότητα απλά μειώνοντας κατά το ήμισυ ή αφαιρώντας την ζάχαρη

Share:

1 σχόλια