Κρουασανόπιτα bicolore με μαρμελάδα















Η Ελένη Νταμπαλέτσιου μας ετοίμασε μια πίτα από κρουασάν γεμάτα μαρμελάδα και ξηρούς καρπούς!Δοκιμάστε τη!


Υλικά:

Για την ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • 50γρ νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή
  • 8 κ.σ ζάχαρη
  • 350ml γάλα χλιαρό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2-3 κ.σ κακάο
  • 100ml λάδι ή βούτυρο λιωμένο
  • Ξύσμα απο 2 μικρά πορτοκάλια
  • 2 κ.σ επιπλέον λάδι (για το κακάο)
  • Λίγο γάλα για το άλειμμα 
Για την γέμιση
  • 8 κ.γ μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • Ξύσμα απο 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι
  • 200γρ φιστίκια ή καρύδια θρυμματισμένα 
  • 3 κ.σ βούτυρο
Για το σιρόπι(προαιρετικά)
  • 150ml νερό
  • 150γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά,2 κουταλιές ζάχαρη,2 κουταλιές αλεύρι,τα 150ml χλιαρό γάλα και τα αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά
  • Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι,προσθέτουμε το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο,το υπόλοιπο γάλα,την υπόλοιπη ζάχαρη,την βανίλια,το ξύσμα,το μείγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακιά και αφράτη
  • Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και στο ένα κομμάτι ρίχνουμε το κακάο αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει με 2 κουταλιές λάδι.Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στην ζύμη,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα
  • Παίρνουμε την άσπρη ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο στρογγυλό.Το ίδιο κάνουμε και με την ζύμη με το κακάο
  • Αλείφουμε την άσπρη ζύμη με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε επάνω της την καφέ ζύμη
  • Κόβουμε την ζύμη στα 4 και μετά στα 8 κομμάτια όπως κόβουμε την πίτσα
  • Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια,βάζουμε απο 1 κουταλάκι μαρμελάδα(εναλλάξ μια η καφέ ζύμη επάνω και μια η ασπρη) που την έχουμε ανακατέψει με τα ξύσματα,πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι ή καρύδι και τυλίγουμε όπως τα κρουασάν απο την φαρδιά μεριά προς τη στενή








  • Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά

  • Τα αλείφουμε με γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου,Αφήνουμε να κρυώσει καλά
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά,κατεβάζουμε από την φωτιά,προσθέτουμε την βανίλια και σιροπιάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι την πίτα μας

Share:

0 σχόλια