Αλμυρά ντόνατς



Υλικά:

  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο
  • Ρίγανη
  • Δύοσμος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Σκόρδο σκόνη
  • 2 1/2 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για 2 ώρες
  • Πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με ένα ποτήρι στρογγυλά
  • Με ένα καπάκι μπουκαλιού κόβουμε το κέντρο κάθε στρογγυλού ζυμαριού
  • Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και απο τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά
Tip:Μόλις ρίξουμε στο αυτό λάδι τα πρώτα ντόνατς χαμηλώνουμε την φωτιά για να αποφύγουμε να αρπάξουν εξωτερικά και να μείνουν άψητα μέσα

Share:

0 σχόλια