Λαζάνια με σπανάκι,φέτα και σάλτσα ντομάτας


Υλικά:

  • 1 πακέτο λαζάνια(που δεν θέλουν βράσιμο)
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
  • 500γρ φέτα
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

για την σάλτσα
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα 2 κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε το σπανάκι,αλατοπιπερώνουμε και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο,ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό,την ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
  • Στον πάτο ενός πυρέξ ή ταψιού απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και απο πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια
  • Πάνω απο τα λαζάνια απλώνουμε το 1/3 απο το σπανάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα
  • Συνεχίζουμε με λαζάνια-σάλτσα-σπανάκι-φέτα-λαζάνια και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τριμμένη φέτα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν τα λαζάνια

Share:

1 σχόλια