Κέικ μήλου αρωματικό!



Υλικά:

  • 4 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια ή άλλος ξηρός καρπός
  • 1 φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ ρούμι ή κονιάκ
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • Ζαχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα,την ζάχαρη,την κανέλα,το γαρύφαλλο,το λάδι και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο
  • Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα μήλα
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
  • Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ,τα καρύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή σε φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
  • Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη

Share:

6 σχόλια

  1. Τέλειο το κέικ αυτό και πολύ εύκολο, πρώτη φορά που ο άντρας μου έφαγε το ίδιο κέικ δεύτερη και τρίτη και τέταρτη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΛΟΓΩ ΑΛΕΡΓΙΑΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ηθελα λιγη βοηθεια, εκαν το κεικ ειναι πολυ νοστιμο αλλα δεν μου στεκεται καθολου, τι φταιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα το ξανακανω αλλα θα μετρησω υλικα με πιο μεγαλη κουπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή