Πατατόπιτα με σφολιάτα



Υλικά:
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 4-5 πατάτες μεγάλες
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε,τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε,σε μέτρια φωτιά,τα πράσα,το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πατάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας(όχι να λιώσουν εντελώς) και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα πράσα,κρεμμύδι,πιπεριές,το αυγό,το γάλα,το τυρί,τον άνηθο,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο,χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 40-45 λεπτά
Tips: Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε την γέμιση στα δυο φύλλα σφολιάτας και να τα τυλίξουμε σε ρολό

Share:

0 σχόλια