Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

















Υλικά:

  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μαρμελάδα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε τα αυγά,το αλάτι,την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
  • Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει το βούτυρο
  • Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με κουπάτ.Στα μισά μπισκοτάκια κάνουμε μια τρύπα στην μέση με ένα καπάκι μπουκαλιού
  • Αραδειάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα που πρώτα εχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
  • Μόλις κρυώσουν αλείφουμε με μαρμελάδα την εσωτερική πλευρά του μπισκότου και καπακώνουμε με το μπισκοτάκι που έχουμε κάνει την τρύπα

Πηγή συνταγής: http://www.infokids.gr

Share:

0 σχόλια