Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα,πιπεριά και ντομάτα



Υλικά:

για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγα
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 1/2 κ.σ ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτάκι σόδα
  • Ελαιόλαδο
για την γέμιση

  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
  • 250γρ φέτα τριμμένη
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
  • Χωρίζουμε τον κιμά σε 10-12 κομμάτια.Παίρνουμε ενα ενα το κάνουμε μπάλα,το βάζουμε πάνω σε ενα κομμάτι λαδόκολλα και με το χέρι μας το πατάμε μέχρι να λεπτύνει αρκετά(όσο ένα πιάτο πάστας)
  • Στο κέντρο βάζουμε λίγο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες(σαν καλτσόνε)
  • Αφαιρούμε το χαρτί, πατάμε τον κιμά γυρω γυρω να κλείσει καλά,του δίορθώνουμε λίγο το σχήμα και το τοποθετούμε το μπιφτέκι σε μια λαμαρίνα,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
  • Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου
Tips: Αντι για τον φούρνο μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα

Share:

3 σχόλια

  1. Τα μπιφτέκια τα γυρίζουμε να ψηθούν κι από τις δύο πλευρές όταν τα φτιάχνουμε στη λαδόκολλα; Δεν έχω ψήσει ποτέ κρέας, μόνο ζυμάρια, και δεν ξέρω...
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,
    Είχα ξαναρωτήσει αλλά δεν δημοσιεύθηκε η ερώτηση, ξαναρωτάω λοιπόν γιατί θέλω να τα φτιάξω άμεσα (φαίνονται νόστιμα):
    Τα μπιφτέκια όταν ψήνονται στη λαδόκολλα θέλουν γύρισμα για να ψηθούν κι από κάτω όπως όταν ψήνονται στο ταψί ή δε χρειάζεται;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή