Λεχματζούν!Η πίτσα της Ανατολής!



Υλικά:

Για την ζύμη

  • 500γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • νερό όσο πάρει
Για την γέμιση
  • 350γρ κιμά αρνίσιο ή μοσχαρισιο ή ανάμεικτο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
  • 3-4 κ.σ ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα 
  • Βούτυρο λιωμένο
  • λεμόνι
  • γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι με την μαγιά
  • Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,το κρεμμύδι,το σκόρδο,την πάπρικα,την ντομάτα,τον μαιντανό,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε να ανακατευτούν χωρίς να ζυμώσουμε
  • Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλές λεπτές πιτούλες
  • Σε κάθε πίτα απλώνουμε μια λεπτή στρώση γέμισης
  • Τοποθετούμε τις πίτες σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά
  • Περιχύνουμε με βούτυρο λιωμένο και σερβίρουμε με λεμόνι και γιαούρτι
Πηγή συνταγής: http://www.argiro.gr

Share:

1 σχόλια