Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Κρασοκούλουρα


Υλικά:

  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού κρασί αρετσίνωτο
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • 4 βανίλιες
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αυγό για να αλείψουμε τα κουλούρια(το παραλείπουμε σε περίοδο νηστείας)
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Σε ενα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη,το κρασί,την κανέλα,το γαρύφαλλο και τις βανίλιες,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια,τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,αφού πρώτα εχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα αλείφουμε με το αυγό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου