Κοτόπουλο κοκκινιστό


Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί της αρεσκείας σας
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο,αφού το έχουμε πλύνει καλά.και το γυρνάμε απο όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει
  • Σβήνουμε με το κρασί,χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά
  • Ρίχνουμε την ντομάτα,τον πελτέ,την δάφνη,την κανέλα,αλάτι,πιπέρι,1-2 ποτήρια νερό(νακαλυφθεί το κοτόπουλο),ανακατευουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με την σάλτσα του χωρίς ζουμιά
  • Σερβίρουμε με μακαρόνια,πιλάφι,πατάτες τηγανιτές ή πουρέ

Share:

0 σχόλια