Σουφλέ με ψωμί του τοστ!!!



Υλικά:

  • 12-15 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 500γρ τυριά τριμμένα
  • 250γρ ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • βούτυρο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τις ψιλοκομμένες πιπεριές
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ,πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και βάζουμε μια στρώση φέτες ψωμί του τοστ αφού πρώτα τις αλείψουμε με βούτυρο και απο τις δυο πλευρές
  • Από πάνω βάζουμε το μισό τριμμένο τυρί,τις ψιλοκομμένες πιπεριές,το ζαμπόν ή το μπέικον
  • Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρώση ψωμί, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος,ανακατεύουμε και περιχύνουμε το σουφλέ
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά
  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

Share:

6 σχόλια

  1. Μόνο που δεν είναι καν σουφλέ! Κάθε άλλο παρά κλασικό! Τα σουφλέ είναι παρασκευάσματα με αυγά που ψήνονται σε ειδικές φόρμες και οφείλουν τη φουσκωτή τους υφή στα πολλά αυγά που περιέχουν. Δεν είναι σουφλέ κάθε φαγητό φούρνου με τυριά και ζαμπον. Μπορείτε να δείτε αυθεντικό σουφλέ σε αυθεντικές φόρμες εδώ:
    http://www.smithbites.com/2011/01/so-easy-cheese-souffle/
    Μπορεί η συνταγή σας να είναι ωραία , αλλά δεν είναι σουφλέ και μάλιστα κλασικό!
    Μαρία Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική συνταγή!
    Χαίρομαι που μου τη θύμησες γιατί έχω πολύ καιρό να τη φτιάξω και μας έχει λείψει!
    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου έχει λείψει κι εμενα πολύ ενα σουφλε!! Η επιλογη με ψωμι του τοστ ειναι τοσο ευκολη! Εμεις βαζουμε κρις κρις τοστιμο ψιχα, ειναι τοσο αφρατο και νοστιμο που η συνταγη γινεται απιστευτη!!!

    Ευχαριστουμε για τις ιδεες!
    Δημητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το έκανα χθες και δε μπορώ να πω ότι πέτυχε ιδιαίτερα!ένα λίτρο γάλα είναι υπερβολικά μεγάλη ποσότητα για ένα πυρέξ..ενώ η γέμιση είναι ωραία οι φέτες είναι λαπαδιασμένες από το γάλα και όλο το φαγητό γενικά κολυμπάει στην γαλατίλα και την αυγουλίλα!μήπως θα ηταν καλύτερα κάτι σε ελαφριά μπεσαμέλ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως ήθελε και άλλο ψήσιμο?Εμένα μου βγαίνει ακρίβως όπως φαίνεται σην φωτογραφία.Με μπεσαμέλ δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω πως θα βγει

      Διαγραφή
  5. στο σουφλε μεγαλυτερη σημασια εχει τυο ψωμι. θα συμφωνησω με τη δημητρα κι εγω τοστιμο χρησιμοποιω παντα. ειναι πολυ νοστιμο και αφρατο. παντως νομιζω υπαρχουν και καλυτερες συνταγες απο αυτην...συγγνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή