Ρολάκια κανέλας


Υλικά:

Για την ζύμη

  • 3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
  • 25γρ μαγιά
  • 250γρ γάλα χλιαρό
  • 75γρ μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
  • αυγό για το άλλειμα
  • Ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε την μαργαρίνη,την ανακατεύουμε με το γάλα και μέσα διαλύουμε την μαγιά
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι και ανακατέυουμε
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια,με την βοήθεια πλάστη,ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα μαζί τα υλικά της γέμισης και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο
  • τυλίγουμε σε ένα σφικτό ρολό και με κοφτερό μαχάιρι κόβουμε σε φέτες
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που εχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα,τα αλλέιφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη
  • Τα αφείνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 30 λεπτά
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr

Share:

1 σχόλια