Ψαρόσουπα


Υλικά:

  • 1000-1200γρ ψάρια για σούπα(κοκκινόψαρα,μπακαλιάρο κλπ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 6 πατάτες
  • 6 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • ρύζι ή τραχανά
  • αλάτι-πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε,πλένουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό


  • Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο νερό βράζουμε το ψάρι περίπου 15 λεπτά
  • Μόλις βράσει το ψάρι,το βγάζουμε απο την κατσαρόλα,σουρώνουμε το ζουμί για τυχόν κόκκαλα,προσθέτουμε λίγο ρύζι ή τραχανά και σιγοβράζουμε


  • Βαζουμε στο μούλτι λίγο απο τα βρασμένα λαχανικά μας,μαζί με λίγο καθαρισμένο ψάρι και λίγο ζουμί και τα λιώνουμε
  • Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι



Share:

0 σχόλια