Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Παραδοσιακοί λουκουμάδες

















Υλικά:

  • 240γρ χλιαρό νερό
  • 240γρ χλιαρό γάλα
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • Μέλι,κανέλα,σουσάμι ή μερέντα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό,προσθέτουμε το αλεύρι,το γάλα,την ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια
  • Πατάμε την ζύμη μέσα στην χούφτα μας και με ένα κουτάλι που το βουτάμε στο νερό κόβουμε κομματάκια ζύμης και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι
  • Τους βυθίζουμε ολόκληρου μεσα στο λάδι πατώντας τους με μια τρυπητή κουτάλα και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές
  • Τους σερβίρουμε με μέλι,κανέλα και σουσάμι ή μερέντα
Πηγή συνταγής: Βέφα Αλεξιάδου

3 σχόλια:

  1. Αγαπημένοι λουκουμάδες, λαχταριστοί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αγαπημένο γλυκό! Και η συνοδεία μερέντας είναι το κερασάκι στην τούρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλη καλη η συνταγη σου!Την εχω κανει ηδη 2 φορες!



    Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή